Hollym Corp., Publishers

 
Total 173


[Culture and History]
산신
by 데이비드 메이슨 David A. Mason
   192 p
   2017
   18,000 KRW
외국인의 눈으로 본 독특한 산신 숭배 문화 산신은 명산 숭배 사상의 산물이다. 한반도의 산악지형은 한국 문화의 발달에 영향을 미쳤다. 산은 풍부한 자원의 보고이자 은신처였고, 한국인은 명산에 혼을 부여 ...


[Photo Book]
Pine Trees in Korea: Aesthetics and Symbolism
by Suh Jae-sik
   160 p
   2017
   38,000 KRW
The Pine Tree as an Iconic Symbol of Korea’s Natural Landscape Lush pine forests can be found throughout the Korean peninsula as the pine tree has successfully adapted to its natural environment over thousands of years. The evergreen pine forests have a different ambience a ...


[Culture and History]
전통 혼례상차림
by 한식재단
   292 p
   2017
   35,000 KRW
전통 혼례를 빛내는 의례 음식의 꽃, 혼례 음식 인륜지대사(人倫之大事)라 불리는 혼례는 일생 동안 치르는 중요한 통과의례 중 하나다. 오늘날 사람들은 서양식 혼례의 등장과 산업화로 전통 혼례가 낯설다. ...


[Arts]
Hanbok, My Fairy Friends, My Child
by Shin Sun-mi
   148 p
   2017
   35,000 KRW
A Fresh Image of Hanbok in Paintings Full of Whimsy Shin Sun-mi has created paintings brimming with humor wrapped around her favorite subjects, hanbok and women. The compilation of paintings in this book has been selected and organized by the artist to show changes in her them ...


[Arts]
신선미의 한복유희(韓服遊戲)
by 신선미
   148 p
   2017
   28,000 KRW
동양화가 신선미가 보여주는 한복의 새로운 모습 '한복'과 '여인'을 주요 소재로 해학이 넘치는 작품을 그려온 신선미의 작품 모음집이다. 작가는 지금까지의 작품들을 모아 선별한 후, 그녀의 ...


[Cooking]
장인들의 장맛, 손맛
by 윤숙자, 이명숙
   216 p
   2017
   28,000 KRW
평생 한국 전통음식을 연구하고 요리해 온 장인들의 비법을 담다 평생 한식과 함께 해오며 지금은 전 세계에 한식을 알리기 위해 힘쓰고 있는 윤숙자 교수와 한국전통음식연구소 평생교육원에서 전통음식, 궁 ...
 
 
 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10